Premierul Florin Cîţu i-a felicitat, sâmbătă, în timpul Conferinţei judeţene a PNL, pe liberalii tulceni pentru că nu i-au mai permis unui senator tulcean să reintre în Parlament. El a amintit că urmează rectificarea bugetară şi a menţionat că s-a uitat pe execuţia din acest an şi că acele companii de stat care nu arată că reduc cheltuielile nu vor primi bani suplimentari.
Premierul şi-a început discursul felicitându-l pe preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie, pentru activitatea politică desfăşurată până în prezent şi s-a adresat apoi liberalilor din sală.
„Aţi salvat România, aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte mult rău, un senator din Tulcea, şi l-aţi redat sectorului privat. Acolo face rău poate, dar unei singure companii şi va pierde, dar felicitări! Aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit pentru asta”, a declarat premierul Florin Cîţu.
El nu l-a numit pe spionul rus care a reprezentat judeţul Tulcea în Parlamentul României, iar la final, întrebat de presă cine este senatorul respectiv, el a râs şi a spus: „era cu ghilimele”.
„Ştiţi foarte bine… senatorul de Tulcea. Votul tulcenilor a scăpat România de ceea ce putea să facă senatorul de Tulcea în Parlamentul României. (…) Toată lumea ştie cine este. E un senator care nu e senator, dar spera să fie”, a mai spus Florin Cîţu.
În timpul discursului susţinut pe scena Teatrului Jean Bart, şeful Executivului şi-a exprimat încrederea că primarii liberali care au performat vor fi reconfirmaţi în funcţii la următoarele alegeri locale şi a precizat că data de 25 septembrie, când vor avea loc alegerile în PNL, reprezintă „un nou început”.
„În acelaşi timp, trebuie să ne recâştigăm electoratul tradiţional, cel care crede că proprietatea privată este sfântă şi că un antreprenor este un erou, acel electorat pe care l-am pierdut pe drum. Şi pentru asta va trebui să ne întoarcem şi să recâştigăm din nou municipiile şi oraşele”, a declarat şeful Executivului, Florin Cîţu.
Printre primăriile pe care doreşte ca PNL să le conducă se numără Craiova, Braşov, Timişoara, Alba-Iulia şi Primăria Generală a Capitalei.
Decizia de a demite directorul CFR în urma accidentelor petrecute în ultimele zile în România aparţine exclusiv Ministerului Transporturilor, a mai declarat Florin Cîţu.
Întrebat cum comentează faptul că la nivelul conducerii CFR nu s-a înregistrat nicio demisie, premierul a afirmat că această hotărâre este atributul ministrului Transporturilor.
“Rămân la ce am spus acum două zile. Trebuie să fim foarte atenţi, pentru că astfel de lucruri sunt decontate de toţi. (…) Decizia de a demite este a ministrului Transporturilor, dar cred că nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un singur director”, a afirmat premierul Cîţu.
El a amintit că urmează rectificarea bugetară şi a menţionat că s-a uitat pe execuţia din acest an şi că a observat lucruri care-l nemulţumesc şi pe care pe care le-a adus la cunoştinţa miniştrilor.
“Nu am văzut foarte multă reformă. Se vorbeşte foarte mult despre reformă, dar până acum nu am văzut la instituţiile statului reduceri de cheltuieli şi, aşa cum am spus la începutul anului, acele companii de stat care nu arată că reduc cheltuielile nu vor primi bani suplimentari la această rectificare. Trebuie să le arătăm românilor că nu putem merge mai departe cu aceeaşi risipă de bani cu care s-au obişnuit aceste companii pe vremea PSD-iştilor. Nu ne permitem să schimbăm doar directorul, dar să rămână restul la fel. Vreau performanţă, pentru că suntem acolo pentru români, iar aceştia sunt banii românilor”, a mai declarat premierul Florin Cîţu.
Referindu-se la o eventuală propunere de a-i obliga pe medici să se vaccineze, ca o măsură de prevenire a celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, premierul Cîţu a menţionat că este de acord cu poziţia Ministerului Sănătăţii: testarea personalului medical nevaccinat.